SİTE: Ana Sayfa JALE JO ile Doğal Doğum Bilinci Gündelik Hayatta Aromaterapi
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Arama

Hamileler Kulübü

Gündelik Hayatta Aromaterapi

Guesseppe Guadagno

Bugün sizlere aromaterapiyi gündelik hayatta kullanmanız için basit önerilerim olacak. Esansiyel yağları her türlü zihinsel ve fiziksel konforunuz için nasıl kullanacağınızın ipuçlarını beraber tutacağız. Yaşadığımız mekanları temiz, güzel kokutarak, vücudumuzu temiz ve güzle kokutarak sağlığa giden ilk yolu atarız. Kokuların sağlık terapileri amacıyla kullanıldığı başlıca bilim dalı olan aromaterapinin gündelik hayattaki uygulamaları ise sanıldığı kadar zor değil.

İşte gündelik hayatınızda kullanabileceğiniz öneriler:

Evinizde Aromaterapi

Yatak Odası:

Uyuduğumuz, rüya gördüğümüz, aşk yaptığımız, kendi içimize döndüğümüz mekan olarak yatak odamız özel bir ilgi ve bir miktar da yaratıclığı hak ediyor. Zevkimize göre dekore ettiğimiz yatak odamızı temiz ve derli toplu tutmak da yatak odamızın kafa dinleme ve gölümüzce eğlenme yeri olmasında önemlidir. Aromaterapiyi yatak odalarımızda kullanmak iyi bir ruh hali yaratmanın en hoş yoludur diye düşünüyorum. Hoşunuza giden bir esansiyel yağı, aisha yastık spreylerini , oda parfümlerini ve moodblendleri kullanarak da yatak odanızda hoş bir ambiyans yaratmanız mümkün. Kokusunu beğendiğiniz esansiyel yağdan ya da moodblendden bir iki damlayı saf su dolu bir sprey şişesine ekleyerek bu karışımı havaya, halılara, yastıklara, örtülere ve perdelere sıkabilirsiniz. Leke oluşmasını engellemek amacıyla yağ miktarında dikkatli olmakta fayda var. Hangi durumlar içi hangi yağları kullanmalısınız?


Stres, kaygı ve endişe durumlarında anti depresan özelliklerinden dolayı: neroli, portakal, bergamot, gül.


Partnerinizi baştan çıkartmak için: ylang ylang, yasemin, sandal ağacı, gül.


Rahatlamak, iyi bir uyku için: Roma papatyası ve lavantayı kullanabilirsiniz.


Eğer nezle ya da gripten şikayetçiyseniz aisha aromapotlarınızın içine nefes açıcı Aisha Solunum açıcı moodblend'i yada bir damla teatree( hint defnesi) bir damla okaliptüs damlatarak odanızda bırakabilirsiniz. Bu karışımlar hem üst solunum yollarında yerleşen mikro organizmalara karşı savaşır hem de solunumu açar. Aynı karışımı temiz bir pamuğa damlatarak yastığınızın yanına bırakarak da kullanabilirsiniz.


Aşkı Koruma ve Baştan Çıkarma:

Her canlı organizma gibi aşk ilişkisi de özenle beslenmelidir. Aşkın ilk ateşini yaşarken filizlenen romantizmi belemek için zaman ve çaba harcamak gereklidir.

Uzun süreli ilişkilerde bir zaman sonra gündelik hayatın koşşturmacası içinde unutulan bu değerle basit bir kaç özenli davranışla çözümlenebilir. Sabah işe giderken bir öpücük, gün içerisinde seksi ve sevgi dolu bir mesaj gönderme, akşam yastığın üsütnde küçük bir buket. Bütün bunların üstüne bir de aromaterapinin birlikteliği besleyen büyülü ve gizmli tarfileri eklenince aşkın büyüsünü sadece kendiniz, kalbiniz için koruduğunuz anlayacaksınız.


e.e. cummings?in dediği gibi:

Aşka her şeyden biraz daha fazla özen gösterin


Mary Dineen Cornu


Oturma Odası

İşten dönülen yorgun bir günün sonunda, neşeli bir dost toplantısında, eşinizin kolları arasında kanepede, oturma odamız ne çok duyguyu barındırıyor Evrendeki her şey enerji olduğuna göre tüm duygular da hayatımızda enerji olarak yer alırlar. Oturma odamızın arada sırada bu enerjilerden de temizlenmesi gerekir.

Temizlenme:

Temizlenme kavramını düşündüğünüzde aklınıza ya vücut ya da mekan temizliği gibi sıradan günlük işler gelecektir. Ancak temizlenmek için bundan daha fazlası gerekmektedir.

Temizlenme zihindeki endişe ve olumsuz düşüncelerden oluşan örümcek ağlarını süpürüp atmayı ve ruhu arındırmayı da içerir. Dahası vücudumuz söz konusu olduğunda bedensel kimliklerimizin dışı kadar içini de göz önünde tutmamız gerekir. Temizlenme kötü beslenmenin, egzersiz eksikliğinin ya da başka kötü alışkanlıkların stres ve çevre kirlenmesi kuşatması altındaki vücutlarımızda yol açtığı zararın bir kısmını gidermektir.

Siz de aromapotlarınıza damlattığınız birkaç damla esansiyel yağ ile bu enerjileri dengeleyebiliisiniz.


Enerji temizleyici yağların başında misk adaçayı ( clarysage) , servi, ardıç ve sedir ağacı gelmektedir. Enerji, tazelik ve canlılık için misket limonu, limon, yeşil nane, sedir ağacı gibi esansiyel yağları kullanabilirsiniz. Hiper aktif miniklerin vahşi enerjilerinin dengelenmesinde de Roma papatyası ve lavanta çok uygundur.


Kış aylarının misafirperver havasını pekiştirmek için dostlarını çağırdığınız bir akşamın başında 2 dm.tarçın, 2dm.karanfil ve 6 dm.tatlı portakal esansiyel yağlarından oluşan karışımı aromapotunuza ya da şöminenizda yakacağınız odunlarınızın üstüne damlatarak mekanı daha samimi ve sıcak bir hale getirdiğiniz gibi yemek, sigara kokularının da önünü almış olursunuz.

Balık, soğan ve sarımsak kokularının önüne geçmek için çam, sedir ağacı, servi, limon, okaliptüs yağlarından hazırladığınız karışımı bir beze dökerek mutfak tezgahınızın üstünü silebilirsiniz.


Kendinizi iyi hissetmeniz iyi bir yaşam vaadini içerir.

Ve bu iyi yaşam sadece maddi zenginlik anlamında değil, kendinden memnuniyet, sağlık, dinçlikle geçirilen bir yaşam demektir.


Her yeni günden zevk almanız dileğiyle...

aisha'nın gizli bahçesinden taze taze...

--
Ayse Tolga
Aisha Aromatherapy Products Natural Therapies
Bebek Hamam sk 6A
Besiktas/ Istanbul
34342
TURKEY
Phone : +90212 265 32 27
http://www.aisha.com.tr

 

BEBEĞİM

Sütlaç Annesini TV de İzledi

Sütlaç Annesini TV de İzledi


Anne Olunca Anladım programı Kanal1  in konuğuyduk Dr. Hakan Çoker ile. Sevgili Hülya Yıldırım, bilinçli bir anne olarak kendini bu konulara adamış. Devamını oku...

More:

DOĞAL YAŞAM

Bebekli Piknik, Dere Çiftliği' nde Melekler

Bebekli Piknik, Dere Çiftliği' nde Melekler


Az kişiydik, öz kişiydik, Dere Çiftliğindeydik, bebeklerleydik, biraz üşüdük, fazlaca da terledik, gezdik, dereye düştük, bol bol yedik, içtik, uyuduk, uzandık, sohbet ettik, çilek topladık yedik, bal...

Devamını oku...
More:

JALE ÖZEN KİMDİR?

Kişisel Bilgiler:
Doğum: 1968-Kayseri
Uyruk: T.C.
Eğitim: 1993-1990 Marmara Üni. Güzel Sanatlar Fak. Tekstil Anasanat dalı-Giyim Bölümü
1989-1985 Ege Üni.Tekstil Müh. Fak. Tekstil Teknolojisi
1985-1982 İzmir Karataş Lisesi –Matematik Bölümü

CEP:0 537 327 00 06

Jaleozen68@gmail.com

Devamı...