SİTE: Ana Sayfa
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Arama

Hamileler Kulübü

Doğum Sonrasında Portakal İle Portakal Görünümünden Kurtulun

   alt

Dr. İsmail Ağar

Doğum sonrasında hormonal değişimlerle belirginleşen selülitle savaşta süt vermeyi de engellemeyip, bilakis sütün değerini de arttıran bir önerimiz var. Portakal ve Soğan...

Selülit beslenme planında portakal bir mucize sunuyor. Çünkü portakal değerli bir çözümü içinde barındırıyor. PP..Bundan faydalanmak için portakalın kabuğunu soyarken çok dikkatli olmalısınız kabuğu çok derin soyduğunuzda kabuk ile portakalın içi arasında yer alan beyaz kısmı -ki bu selülit tedavisinde ki değerli bir bölgedir- çöpe atarsınız.Bu sebeple portakalın kabuğunu incecik soyun üstündeki beyaz katmanla birlikte tüketin.Portakal C vitamini kaynağıdır ve C vitamini selüliti önler.

Sabah kahvaltınızı ; tuzsuz az yağlı tercihen yağsız beyaz peynir, 1 dilim çavdar ekmeği,portakal ve şekersiz yeşil çay ve mevsiminde domatesle birlikte yapın.Ama unutmayın ki tuz kesinlikle yasaklılar listesinde.O nedenle bu programda kesinlikle tuz tüketmiyoruz.

Sebze ve etlerinizi lezzetlendirmek için nane, fesleğen ve köriden yararlanın.

Öğlen ve akşam soğanın gücüne başvurun. Soğanın içeriğinde ki E, C vitamini ve sülfür selülitle mücadelenizde size yardımı bir besindir.Hücre çeperini korur,serbest radikallerin zararlı etkilerini ortadan kaldırır ve kolojen oluşmasına yardımcıdır.

Bu beslenme planında soğan çorbası size iyi bir alternatif olacaktır.Soğan çorbasını sevmeyenler eğer midelerinde bir sorun yoksa çiğ olarak tüketebilir.Ama tuzlama işleminden uzak durmak kaydıyla.