SİTE: Ana Sayfa
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Arama

Hamileler Kulübü

Letto Hakkında Uyarı

Bebek veya çocuk mobilyası almaya hazırlanan tüm arkadaşları uyarmak amacıyla yazıyorum.
Bahsedeceğim firma LETTO.

Oğlumuz için doğumgünü hediyesi olarak daha büyük yatak almak istedik. Dolaştığımız firmalar içinde model ve fiyat açısından Letto da bir karyola beğendik.

29 Ağustos 2009 tarihinde siparişimizi verdik ve firma yetkilisi 5 Ekim 2009 tarihinde karyolayı teslim edeceklerini söyledi.Bununla ilgili olarak, ödeme şeklini ve teslim tarihini bildiren bir sipariş formu doldurarak bize verdiler. Karyola için istenen bedelin yarısını peşin olarak kendilerine verdik ve diğer yarısını teslimata vereceğimiz konusunda anlaştık. 5 Ekim 2009 karyolamız bize teslim edilmediği gibi, neden gelmediği konusundaki takibi biz yaptık. Bize söylenen selden dolayı atölyede işlerin aksaması nedeniyle 10 Ekim 2009 da teslim edebilecekleriydi. O gün evde olmamamız nedeniyle 12 ekimde getirmelerini istedik.

12 ekimde yine gelmedi ve yine aramadılar, biz aradık değişik anlamsız bahanelerle ertesi gün kesin geleceğini söylediler. 13 ekim oldu yine gelmedi ve yine aranmadık. 14 ekimde mağazaya gittim ve yaptığımız görüşmeden sonra ayın 19unda getireceklerini söylemeleri ile oradan ayrıldım.

5 ekimden ayın 19'una kadar sürekli değişik bahaneler ile bizi oyaladılar. Tahmin edebileceğiniz gibi 19unda yine gelemedi, lütfedip bu sefer haber verdiler ama bahane yine vardı.20sinde kesin sizde merak etmeyin dediler.

Bizim artık sinirlerimiz iyice gerildi. 20sinde saat 17.30 karyola halen gelemeyince Lettoyu yine aradık,evden ve cepten aramalarımıza cevap vermeyince başka bir cep telefonundan aradılar ne hikmetse 2. çalışta telefonu cevapladılar. Yok yüklemede sorun olmuşta, yok daha yüklenmemişte, gelecekmiş, ama geç olduğu için yarına kalmış gibi değişik saçma sapan oyalama yönelik bahneler dinledik. Dedim ya artık sinirlerimiz gerilmişti, yatağı artık istemediğimizi ve paramızı iade etmelerini istediğimizi bildirdim. Lettoya artık güvenmediğimizi, karyolanın henüz yapılmadığını düşündüğümüzü, ciddiyetsiz ve iş ahlakının olmadığını kendilerine ilettim. Bugün (21.10.2009) içinde beklememizi yatağımızın akşam 18.00 e kadar geleceğini eğer gelmezse paranın iade edileceğini söylediler.

Karyolanın gelmeyeceğini zaten hem biz hem onlarda biliyorlardı ve nitekim gelmedi de 18.10 da mağazaya gittim ve paramı iade ettiler. Yatağın gelemk üzere olduğunu da eklediler ama ben istemediğimi ve güvenmediğimi birkez daha yineledim. Paramızı aldık ve eminim ki karyola değil de bir oda takımı almış olsaydık ödeğimiz peişnetı kesinlikle bize geri vermeyeceklerdi.

Eve geldim ve yarım saat sonra yüzsüzce arayıp karyolanın geldiğini bildirdiler. Eminim ki, gelmemişte sırf altta kalmamak için bu yolu tercih etmişlerdi. Arayan sekreterdi, karyolayı istemediğimizi firma yetkilisine söylediğimi söyleyince kendisine bu konuda bilgi verilmediğini söyledi. İnanabiliyor musunuz birbirlerinden haberleri bile yok.

İnternette şikayet sitelerinde Letto firmasından bizim gibi ağzı yanan başka kişiler olduğunu öğrenince sizleri uyarmak gerektiğini kendime bir görev olarak bildim. Umarım geç kalmamışımdır.


 

Sevgiler
Seçil Aydın Oral

Uzm.Dil ve Konuşma Terapisti