SİTE: Ana Sayfa JALE İLETİŞİM
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Arama

Hamileler Kulübü

Hamilelikte Çocuklaşan Babalar

Bugüne dek hamilelerimizle yaptığım çalışmalar sırasında yakından gözlemlerim bana baba adaylarının özellikle eşlerinin bebek beklediği bu dönemde daha da çocuk gibi, daha da nazlı, daha da hastalık hastası olduğunu gösterdi.

İstisnalar için asla ısrarcı olamam elbette onlar ayrı ama sevgili baba adayları itiraf edin sizler eşlerinizin büyük çocukları gibi davranıyorsunuz.

Kadıncağız hamile... İlgi bekliyor... şefkat bekliyor... Korunmayı bekliyor... Nazlanmak, nazlandırılmak istiyor... Şımarmak istiyor... ama sevgili baba adayı hep önce davranıyor.

not: fotoğraf örnek babalardan biridir :)))

O güne dek erkekte hiç çıkmayan hastalıklar bu dönemde başlıyor.. Kadıncağızın belinin ağrıdığını hisseder hissetmez, kendi belini tuta tuta gezinen, şikayetlenen erkekler var.

Hatta aşeren baba adayları.. Hadi buna da babanın hamileliği diyelim. Ya o dikkat çekme gayretleri... Kadın şımarmak istedikçe ki buna ihtiyacı var, "dünyadaki tek hamile sen misin " söylemleri.. Anne adayına bir portakal suyu sıkıp götürmek varken, kadıncağız zar zor mutfağa gidip sıkmaya kalkınca " hayatııımm bana da sıkar mısın bir büyük bardak " diye istemeler.. "Sen dur aşkım , ben sana sıkarım, sen otur" cümlesi ne kadar az bilseniz.

Hele hele kadın bu döneminde zaten kendini güzel bulmadığı zamanlar arttığı için iltifata daha da çok ihtiyacı varken, güzel olmayı hissetmesi en doğal ihtiyacıyken; "doğumdan sonra ne zaman verirsin bu kiloları" demek..." off fil oldun fil. Kollara bak bacağım kadar "gibi laflar.. Ne acımasız, ne üzücü sözler bunlar..

Kadının bu dönem en şımartılması gereken dönem. En el üstünde tutulması.. En tatlı dille konuşulması.. en her dediği için "emret sultanım" denilmesi gereken dönem. Kadın şefkatlidir zaten eziyet olsun diye istemez erkeğinden bir şey isterse inanın. Buna ihtiyacı vardır da istemektedir.

Diyorum ki ben hamile kadınlara; "şımarma hakkınız, hakkınızı sonuna dek kullanın. Zaten bu ilk bebekle sadece bir kez olacak bir şey. Sonraki hamileliklerde hem daha tecrübeli olacaksınız, hem de zaten ilgi bekleyen önceki bebek veya bebekleriniz nedeniyle ilk hamileliğinizdeki kadar şımaramayacaksınız.. Sonuna dek şımarın. Şımarmak içinizden gelmese bile ilerde hatırlamak için özel şımarın. Bu dönem özel ve çok güzel bir dönem.

Baba bir de anne olacak eşini, karnı büyümeye başladıkça, kadın olarak görmekten vazgeçiyor. Göğüslerinden süt akan bir bereket ana sembolü, kutsal bir figür olarak görmeye başlıyor. İyi de kadının bu dönemde kadın olduğunu hissetmeye, sevilmeye, kadınsı duygulara da ihtiyacı var.Hormonları bu yönde ona duygular kazandırırken, erkeğin kadından uzaklaşması, ona kutsal muamelesi yapması, kadın olarak görmemesi, ilgisini azaltması, hele bir de başka kadınlara gözünün kaçıvermesi nasıl kırıcı biliyor musunuz acaba?

Babalar.. Bu dönemde siz eşinize ne kadar nazlandırıcı, şımartıcı, sevgi dolu olursanız, sabırlı olursanız, bebek de bundan o kadar olumlu etkilenir. Anneden mutluluk, doyum, huzur geçer bebeğe çünkü.. Eşiniz size bir kez daha aşık olur.
Ah bir de ne olur bu dönemde ondaki bedensel ve ruhsal değişimlerle dalga geçmeyi sakın aklınızdan bile geçirmeyin. O kendisiyle dalga geçse bile. Siz ona bu dönemde çok daha etkileyici, seksi, güzel, harika olduğunu söyleyin , fısıldayın..

"Mucizenin ışığıyla parlıyorsun adeta" deyin.

Her konuda onunla olun.. Bebek odasını yaparken, eşyalarını alırken, onunla olun, paylaşın..

Şöyle düşünün, belinize içi jel dolu ve aynı eşinizin karnının büyüklüğünde bir freebag ile 24 saat geçirseniz nasıl hissedersiniz. O şekilde tuvalete gideceksiniz, o şekilde oturup kalkacaksınız, o şekilde yatacak, uyuyacaksınız, merdiven çıkacak, iş yapacaksınız. Hadi vazgeçtim yarısı kadarıyla yapın ağırlığın. Bakalım ne kadar dayanabileceksiniz? Ancak o zaman anlayabilirsiniz belki de bunu... Bence bunu anlamak için eşiniz hamile kalır kalmaz siz de taşımaya başlayın belinizde ağırlık dolu bir çanta, onun kilosu arttıkça sizinki de artsın.. Böylece sonuna dek onu daha iyi hisseder ve paylaşabilirsiniz.


YOGA VE BABA

Hamile yogası sırasında baba adayı neler yapabilir. Çok şey. En başta her şeyi onunla beraber yapabilir bence. Onunla aynı anda nefesini ayarlar. Bunu ona da hissettirir. Bağdaş kurunca sırtını sırtına dayayarak destek olur bu özellikle meditatif duruşlarda manen de büyük destek hissettirir anneye.

Duruşlarda destek olabilir, yoga sırasında olabilecek kasılma ve kramplarda , kasılan yere hafif ve şefkatli temaslarla, asla ovalayıp, hırpalamadan masaj yapabilir.

Nefesleri doğum nefeslerini özellikle onunla el ele aynı anda çalışabilir. Kadın doğum başladığında ne olursa olsun panikleyebilecektir. Kasılmalar sırasında elini tutup, ona bakarak onunla beraber nefesi üfleyip, kasılmanın dağılmasına kadar acıyı daha az hissedilir hale getirmeye çalışan bir eş , kadının eşi hakkında hayatı boyunca unutamayacağı bir şeydir.

Kasılmalar başladığında omurganın 2 yanı boyunca rahatlatıcı masaj yapabilir..Bunları ancak hamilelik döneminde pratiklerle geliştirebilir. Teorik olarak öğrenmek tek başına işe yaramaz, çünkü doğum başladığında erkek daha fazla panikleyebilmektedir. Oysa pratik sayısı arttıkça, baba da daha kontrollü olabilir, ve kadına telaşlandığında güven verici , destekleyici bir pozisyonda hakim olabilir.
Hamilelik boyunca, kadının bedeninde gereken kasların esnekliği ve kontrolü için, onunla beraber egzersiz yapabilir ve hatta hareketin içinde bir parça olabilir babalar..

Bunu denemek isteyen baba adayları ile ders yapıyorum dönem dönem. Ama bazıları oldukça kısa sürüyor.. Neden mi? Bir seferinde olanları anlatayım size.

MAÇO BABA

Ah erkeklerin o geneldeki burunlarından kıl aldırmaz, karısını asla şımartmaz kalıbı var ya.. maço damarı tuttu eşlerden birinin.. Diğer beyler nasıl tatlı ve uyumlu oysa. Aynı yukarıda anlattığım gibi.. Kadınlara prenses muamelesi yapmaktalar, yastıklarını, toplarını getirmekteler, elini tutmakta, gözünün içine bakmakta, su içirmekte vb. ne ihtiyacı var ise desteklemekteler.

Zavallı maço babanın eşi ise masum, melek gibi diğerlerine bakıp eşinden benzer bir tavır beklerken, maço babanın diğer babalara kös kös bakıp, " karımın ahlakını bozuyorsunuz bu ne yılışıklıktır, erkek adam bunu yapar mı" bakışları ile iyice mahcup oluyor.. Babalar malzemelerle eşlerine desteklerken kadıncağız salonun ötesindeki malzemeyi almak için kendisi kalkmak zorunda kalınca " eşiniz için topu siz alır mısınız, şu anda pozisyonunu bozmasın" dediğimde cevap yerine verdiği homurtuları duyan herkesin morali bozuluyor. Sonuçta karısının ahlakının(!) bozulacağı düşüncesiyle kursa devam etmeyen maço baba ile, maço baba yüzünden huzurun kaçacağını düşünen mükemmel babalar aynı kursta buluşmamak için devam etmiyorlar ve o dönemki kurs bitiyor oracıkta. Oysa....

Kim arzu ederse eşine bu dönemde destek olmayı her imkanımızla buradayız. Bekleriz. Yeter ki istesin sevgili baba. Zaten doğa ona gerekeni yaptıracaktır..
Biz ise sadece yol göstermekteyiz.

Sevgilerimle ..
Haydi eşlerinizi şımartmaya...

JALE DURAL

 

BEBEĞİM

Sütlaç Annesini TV de İzledi

Sütlaç Annesini TV de İzledi


Anne Olunca Anladım programı Kanal1  in konuğuyduk Dr. Hakan Çoker ile. Sevgili Hülya Yıldırım, bilinçli bir anne olarak kendini bu konulara adamış. Devamını oku...

More:

DOĞAL YAŞAM

Bebekli Piknik, Dere Çiftliği' nde Melekler

Bebekli Piknik, Dere Çiftliği' nde Melekler


Az kişiydik, öz kişiydik, Dere Çiftliğindeydik, bebeklerleydik, biraz üşüdük, fazlaca da terledik, gezdik, dereye düştük, bol bol yedik, içtik, uyuduk, uzandık, sohbet ettik, çilek topladık yedik, bal...

Devamını oku...
More:

JALE ÖZEN KİMDİR?

Kişisel Bilgiler:
Doğum: 1968-Kayseri
Uyruk: T.C.
Eğitim: 1993-1990 Marmara Üni. Güzel Sanatlar Fak. Tekstil Anasanat dalı-Giyim Bölümü
1989-1985 Ege Üni.Tekstil Müh. Fak. Tekstil Teknolojisi
1985-1982 İzmir Karataş Lisesi –Matematik Bölümü

CEP:0 537 327 00 06

Jaleozen68@gmail.com

Devamı...