• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Arama

Hamileler Kulübü

Op.Dr.Hakan Çoker

Op.Dr.Hakan Çoker

LCCE(Lamaze Certified Childbirth Educator)

HP (HypnoBirthing® Practitioner) 

www.dogaldogum.com



1965 İstanbul doğumluyum. 1984 yılında Darüşşafaka Lisesi'nden mezun olduktan sonra 1984-1990 yıllarında İstanbul Tıp Fakültesinde tıp eğitimimi tamamladım. 1990-1994 yıllarında İstanbul Taksim Hastanesi'nde Kadın Hast. ve Doğum asistanlığımı tamamlayarak uzman oldum. Askerlik görevimi 1994-1996 arasında Girne Askeri Hastanesi'nde yedek subay olarak tamamladım. 1996-2002 yılları arasında Sürmene Devlet Hastanesi'nde görev yaptım. 2002 yılından bu yana kendi isteğimle gelerek yerleştiğim Marmaris'te yaşıyorum.Devlet hastanesinde Kadın Hast.ve Doğum uzmanı olarak çalışıyorum.

1990 yılında tıp fakültesi son sınıf öğrencisiyken kadın hast. ve doğum stajımı İngiltere'de yaptım.Gerek hamilelerin gerekse sağlık personelinin doğuma çok farklı yaklaşımları beni çok etkiledi. Gebelerin doğumdan korkmaması ve doğumda panik olmaması,aynı zamanda eşlerin de yanlarında onlara yardımcı olmaları doğumu çok kolaylaştırıyordu. Bu konudaki çalışmalarım yıllar içinde devam etti. 5 yıl önce katıldığım 9 Eylül Üniversitesi'nin düzenlediği Doğum Öncesi Hamile Eğitim Kursu sonrasında böyle bir merkez açmak için çalışmalara başladım.3 yıldır tanıştığımız meditasyon ve nefes teknikleri konusunda uzman Laurence Arslan da bu konudaki hassasiyetini ve destek verebileceğini söyleyince ekibimiz tamamlanmıştı. 2 ay içinde mekanımızı da hazırlayarak merkezimizi açtık.
Mart 2007'de İngiltere'de düzenlenen HypnoBirthing kursunu bitirdim ve sertifika aldım.Bu kurs ve oradaki doğum şartlarını görmem çalışmalarımı hızlandırdı.Nisan 2007'de Lamaze International'ın açtığı sınavı kazanarak Lamaze eğitici sertifikası almaya hak kazandım.

Amacımız doğum konusunda her türlü teknik bilgiye sahip, doğumdan korkmayan,normal doğumun coşkusunu hisseden,çevresinde ne olursa olsun doğumda beden ve zihin kontrolünü sağlayabilen, anne olmanın ve çocuk doğurmanın içten gelen duygularını yaşayarak doğuma aktif olarak katılabilen anne adayları yetiştirmektir.Aynı zamanda babaların da aktif katılımıyla aile kavramının güçlenmesini sağlamaktır.

Bu amaçlarla tüm anne ve baba adaylarını bizimle tanışmaya davet ediyoruz.

 

Jale Özen DDB

Doğumda Zamana Saygıya Dair


Doğumun zamanını beklemek ve doğumda da zamana saygı duymak... Süreci yaşamak ve hissetmek

İşte gene harika bir doğum.

Dr.Ahmet Akkoca' dan dinliyoruz:

42+1 haftada aramıza gelen Sofi bebek doğumda zaman...

Devamını oku...

Op.Dr.Hakan Çoker

LCCE(Lamaze Certified Childbirth Educator)

HP (HypnoBirthing® Practitioner) 

www.dogaldogum.com

 


1965 İstanbul doğumluyum. 1984 yılında Darüşşafaka Lisesi'nden mezun olduktan sonra 1984-1990 yıllarında İstanbul Tıp Fakültesinde tıp eğitimimi tamamladım. 1990-1994 yıllarında İstanbul Taksim Hastanesi'nde Kadın Hast. ve Doğum asistanlığımı tamamlayarak uzman oldum.

Devamı...


BEBEĞİM

Sütlaç Annesini TV de İzledi

Sütlaç Annesini TV de İzledi


Anne Olunca Anladım programı Kanal1  in konuğuyduk Dr. Hakan Çoker ile. Sevgili Hülya Yıldırım, bilinçli bir anne olarak kendini bu konulara adamış. Devamını oku...

More:

DOĞAL YAŞAM

Bebekli Piknik, Dere Çiftliği' nde Melekler

Bebekli Piknik, Dere Çiftliği' nde Melekler


Az kişiydik, öz kişiydik, Dere Çiftliğindeydik, bebeklerleydik, biraz üşüdük, fazlaca da terledik, gezdik, dereye düştük, bol bol yedik, içtik, uyuduk, uzandık, sohbet ettik, çilek topladık yedik, bal...

Devamını oku...
More:

JALE ÖZEN KİMDİR?

Kişisel Bilgiler:
Doğum: 1968-Kayseri
Uyruk: T.C.
Eğitim: 1993-1990 Marmara Üni. Güzel Sanatlar Fak. Tekstil Anasanat dalı-Giyim Bölümü
1989-1985 Ege Üni.Tekstil Müh. Fak. Tekstil Teknolojisi
1985-1982 İzmir Karataş Lisesi –Matematik Bölümü

CEP:0 537 327 00 06

Jaleozen68@gmail.com

Devamı...