• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Arama

Hamileler Kulübü

Lamaze Felsefeleri

 Hamilelikte Lamaze FelsefesiLAMAZE FELSEFESİ

1.Hamilelik normal ve doğal bir olaydır. 2.Kadın bedeni hamilelik boyunca bebeklerin gelişimine yardımcı olmak ve büyütmek için tasarlanmıştır. 3.Hamilelikte geçen 9 ay bebeklerin gelişip büyümesi , bedenin doğuma hazırlanması ve bir kadının anneliğe geçişi için gereklidir. 4.Hamilelik anne ve babaların bebekleriyle ömür boyu sürecek güçlü bağlar kurmaları için bir fırsattır. 5.İyi bir destek, sağlıklı bir yaşam biçimi ve hayatın stresi ile baş edebilme kabiliyeti sayesinde sağlıklı bir hamilelik, sağlıklı bir doğum ve sağlıklı bir bebeğe ulaşmak mümkün olacaktır. 6.Doğumdan sorumlu sağlık çalışanları kadınların doğumun normalliğine olan güvenini ve sağlıklı bir doğum yapabilme kabiliyetlerini arttırabilir veya azaltabilir. 7.Lamaze eğitimi kadınların bedenlerine ve doğumla ilgili dürtülerine güven kazanmaları, hamilelik/doğum/emzirme/annelik alanlarında bilinçli/eğitimli tercih yapmaları konularında kendilerine güven duygusunu güçlendirir.


DOĞUMDA LAMAZE FELSEFESİ

1. DOĞUM NORMAL, DOĞAL VE SAĞLIKLIDIR.
2. DOĞUM TECRÜBESİ ANNEYİ VE AİLESİNİ DERİNDEN ETKİLER.
3. KADININ DOĞAL DÜRTÜLERİ DOĞUMU YÖNLENDİRİR.
4. KADININ DOĞUMDA KENDİNE GÜVENİ VE BAŞARISI SORUMLULUĞU ALAN PROFESYONELLER VE DOĞUM YAPILAN YERE BAĞLI OLARAK ARTABİLİR VEYA AZALABİLİR.
5. KADINLARIN DOĞUMDA RÜTİN MÜDAHALELERE GEREK KALMADAN DOĞAL DOĞUM HAKKIDIR.
6. DOĞUM DOĞAL VE GÜVENİLİR BİR EYLEMDİR.
7. KADINLAR DOĞUM EĞİTİMİ SAYESİNDE SAĞLIKLARI İLE İLGİLİ KARARLARDA BİLİNÇLİ TERCİH YAPACAK VE SORUMLULUĞU ALACAK ŞEKİLDE EĞİTİLMELİDİR.

EBEVEYNLİKTE LAMAZE FELSEFESİ

1. İyi bir ebeveynlik çocuklarımızın fiziksel, ruhsal ve duygusal gelişimi için olduğu kadar kendimiz ve toplum için de yaşamsal bir öneme sahiptir. 2. Ebeveynlik coşkulu, önemli, tatmin edici ve verilen emeğe değer bir görevdir. 3. Ebeveynlik doğumdan önce başlar. Çocuklarla anne ve babalar arasındaki özel bağ doğumdan başlayarak yaşam boyu devam ederken saygıyla karşılanmalı ve korunmalıdır. 4. Çocukların hayatında anne ve babalar eşit rol alır ve birbirlerinin yerini tutamazlar. 5. Ebeveynlik öğrenilen bir sanattır. En önemli öğretmenlerimiz kendi ebeveynlerimiz, ailelerimiz ve çocuklarımızdır. 6. İyi bir ebeveynlik için kendi ailelerimiz, arkadaşlarımız ve toplumumuzun desteğine ihtiyacımız vardır. 7. Kendimiz ve çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılayacak kararlar alırken eğitim ve destek ebeveynlerin kendilerine olan güvenini ve kabiliyetini güçlendirir.

 

Jale Özen DDB

Doğumda Zamana Saygıya Dair


Doğumun zamanını beklemek ve doğumda da zamana saygı duymak... Süreci yaşamak ve hissetmek

İşte gene harika bir doğum.

Dr.Ahmet Akkoca' dan dinliyoruz:

42+1 haftada aramıza gelen Sofi bebek doğumda zaman...

Devamını oku...

Op.Dr.Hakan Çoker

LCCE(Lamaze Certified Childbirth Educator)

HP (HypnoBirthing® Practitioner) 

www.dogaldogum.com

 


1965 İstanbul doğumluyum. 1984 yılında Darüşşafaka Lisesi'nden mezun olduktan sonra 1984-1990 yıllarında İstanbul Tıp Fakültesinde tıp eğitimimi tamamladım. 1990-1994 yıllarında İstanbul Taksim Hastanesi'nde Kadın Hast. ve Doğum asistanlığımı tamamlayarak uzman oldum.

Devamı...


BEBEĞİM

Sütlaç Annesini TV de İzledi

Sütlaç Annesini TV de İzledi


Anne Olunca Anladım programı Kanal1  in konuğuyduk Dr. Hakan Çoker ile. Sevgili Hülya Yıldırım, bilinçli bir anne olarak kendini bu konulara adamış. Devamını oku...

More:

DOĞAL YAŞAM

Bebekli Piknik, Dere Çiftliği' nde Melekler

Bebekli Piknik, Dere Çiftliği' nde Melekler


Az kişiydik, öz kişiydik, Dere Çiftliğindeydik, bebeklerleydik, biraz üşüdük, fazlaca da terledik, gezdik, dereye düştük, bol bol yedik, içtik, uyuduk, uzandık, sohbet ettik, çilek topladık yedik, bal...

Devamını oku...
More:

JALE ÖZEN KİMDİR?

Kişisel Bilgiler:
Doğum: 1968-Kayseri
Uyruk: T.C.
Eğitim: 1993-1990 Marmara Üni. Güzel Sanatlar Fak. Tekstil Anasanat dalı-Giyim Bölümü
1989-1985 Ege Üni.Tekstil Müh. Fak. Tekstil Teknolojisi
1985-1982 İzmir Karataş Lisesi –Matematik Bölümü

CEP:0 537 327 00 06

Jaleozen68@gmail.com

Devamı...