SİTE: Ana Sayfa Uzmanlar Tülay Özmen - Adana Yeliz Yeşilmen Lamaze İle Ağrısız Doğuma Hazırlanıyor
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Arama

Hamileler Kulübü

Yeliz Yeşilmen Lamaze İle Ağrısız Doğuma Hazırlanıyor

                    alt            

Adana'da hamilelere eğitim veren sevgili dostum Tülay Özmen ile "ağrısız doğum" için çalışmalar yapan güzel oyuncu Yeliz Yeşilmen, İstanbul'da bulunduğu sürelerde de Hamileler Kulübümüzde benimle doğuma hazırlanıyor olacak. Hareketli geçen hamilelik döneminde Adana- İstanbul arası adeta mekik dokuyan sevgili Yeliz Yeşilmen, bir de Sevgililer Günü'nde büyük aşkıyla evlilik hazırlığı içinde... Konu ile ilgili haberleri aşağıda okuyabilirsiniz...

Jale Özen Dural

Gebelikte nefes alma tekniklerini öğreten ve son zamanlarda giderek yaygınlaşan Lamaze eğitimi (doğum ve doğuma hazırlık kursları) sayesinde anne adayları duygusal ve bedensel yönden normal doğuma sağlıklı bir şekilde hazırlanıyor.

Bu tekniği alan anne adaylarının yüzde 95'inin ağrısız normal doğumla bebeklerini sağlıklı bir şekilde dünyaya getirirken, doğan bebeklerin ise diğerlerine göre daha sağlıklı olduğu bildirildi. Adana'da kurulu Elifse Bed

en Eğitim Merkezinde açılan doğum ve doğuma hazırlık kurslarına katılan aralarında şarkıcı Yeliz Yeşilmen'in de bulunduğu anne adaylarına doğumun evreleri, hamileler için pilates, hamile masajı, bebek bakımları ve bebek masajları hakkında bilgiler veriliyor. Kurs eğitmenlerinden Tülay Özmen, kurslarına anne adaylarının büyük ilgi gösterdiğini belirterek, anne adaylarını normal doğum hakkında bilgilendirerek, bilinçli bir gebelik süreci geçirmelerini sağladıklarını söyledi. Özmen, anne adaylarının hamilelik süresince psikolojik durumlarını da takip ettiklerini bildirdi.

altalt

 Adana Doğum ve Çocuk Bakımevinde görevli Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Operatör Dr. Murat Erdemtok da AA muhabirine yaptığı açıklamada, lamaze eğitiminin anne adaylarını duygusal ve bedensel yönden bilinçli bir şekilde normal doğuma hazırladığını söyledi. Eğitimle doğumda acıyı azaltacak birçok tekniğin öğretildiğini belirten Erdemtok, öğretilen tekniklerin içinde fiziksel egzersizler, nefes çalışmaları, derin gevşeme, hayal kurma, görselleştirme, yürüme, sallanma, ağrıyı azaltıcı ve rahatlatıcı masajlar, dans etme, doğumu kolaylaştırıcı doğum pozisyonların bulunduğunu kaydetti. Hamilelerin, doğumda ağrıyı azaltan bu teknikleri doğuma kadar çalışarak öğrenebileceklerini belirten Erdemtok, 'Doğumda da dilediğini kullanabilir. Bu sayede doğumlarını kendileri kontrol edebilirler" dedi. Eğitimde öğretilen nefes alıp verme tekniğinin normal doğum sırasında annenin gevşemesini sağladığı için bebeğe giden oksijen miktarını artırdığını ifade eden Erdemtok, şunları kaydetti: "Bu durum bebeğin daha sağlıklı olmasını sağlıyor. Bu tekniği alan anne adaylarının yüzde 95'i ağrısız normal doğumla bebeklerini dünyaya getiriyor. Ülkemizde normal doğumu artırmak için anne adaylarının hamilelik süresince bu eğitimi almalarını sağlamalıyız." Erdemtok, eğitimin hamileliğin ilk ayından itibaren alınması gerektiğini ifade etti.

5 aylık hamile olan ünlü oyuncu Yeliz Yeşilmen, lamaze eğitimi (doğum ve doğuma hazırlık kursları) ile doğuma sağlıklı şekilde hazırlanıyor

 Yeliz Yeşilmen doğuma hazırlanıyor

5 aylık hamile olan ünlü oyuncu Yeliz Yeşilmen, lamaze eğitimi (doğum ve doğuma hazırlık kursları) ile doğuma sağlıklı şekilde hazırlanıyor.

 Elifse Beden Eğitim Merkezi'nde açılan doğum ve doğuma hazırlık kurslarına dizi oyuncusu Yeliz Yeşilmen de katılıyor.

 Eğitime katılan anne adaylarına doğumun evreleri, hamileler için pilates, hamile masajı, bebek bakımı ve bebek masajları hakkında bilgiler veriliyor. Kurs eğitmeni Tülay Özmen, kurslara büyük ilgi olduğunu belirterek, gebelerin normal doğum hakkında bilinçlendirildiğini kaydetti.

 Ünlü oyuncu Yeliz Yeşilmen ise, lamaze eğitimini bütün anne adaylarına tavsiye ettiğini ifade ederek, "19 hafta oldu. Allah'ın izniyle 5'inci aya yaklaşıyoruz. Bu eğitime lamaze eğitimi deniliyor. Normal doğum yapabilmek, hem vücudu rahatlatmak hem de kilo almamak ve normal doğuma yardımcı olmak için uygulanıyor. Adana'da zaten var ama çok fazla bilinmiyor. Biraz da bunu duyurmak istedik. Çok rahatım, bütün hamile kadınlara tavsiye ediyorum" dedi.

 14 Şubat Sevgililer Günü'nde Ali Uğur Akbaş ile nikah masasına oturacağını belirten Yeşilmen, şöyle konuştu:

 "Allah izin verirse düğünümüz Adana'da olacak. Hep Sevgililer Günü'nde istemiştim. Kısmet o gün denk geldi. Sevgililer Günü'nde 7 yıllık aşkımızı ölümsüzleştireceğiz. Bebeğimiz de düğünde olacak. Yaklaşık 5 ayı geçmiş olacak. Üçümüz de düğünde olacağız. 2 kişi olmayacağız. Birazcık şişman bir gelin olacağım. Çünkü 8 kilo aldım şimdiye kadar. Eğitimden sonra daha hızlı kilo almam."

 Bu arada Adana Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'nde görevli Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Operatör Dr. Murat Erdemtok, bütün hamile kadınların lamaze eğitimi ile doğuma hazırlanması gerektiğini söyledi. Erdemtok, "Lamaze eğitimiyle gebelikte nefes alma teknikleri ile bilinçli doğum eğitimleri yapılıyor. Bugün sezaryenle doğumun artık istenmediği, normal doğumun daha fazla yapılması gerektiği bir dönemdeyiz. Lamaze eğitimiyle gebeler eğitim olarak normal doğumu daha fazla oranda yapabiliyor. Ve doğuma bilinçli gelerek ve hazırlanarak nefes alma teknikleri kullanarak, ağrısız ya da çok az ağrıyla doğum yapabiliyorlar" dedi.

 Erdemtok, ülkemizde normal doğumu arttırmak için gebelik süresince lamaze eğitimi alınmasının en uygun yöntem olduğunu sözlerine ekledi.




 

Jale Özen DDB

Doğumda Zamana Saygıya Dair


Doğumun zamanını beklemek ve doğumda da zamana saygı duymak... Süreci yaşamak ve hissetmek

İşte gene harika bir doğum.

Dr.Ahmet Akkoca' dan dinliyoruz:

42+1 haftada aramıza gelen Sofi bebek doğumda zaman...

Devamını oku...

BEBEĞİM

Sütlaç Annesini TV de İzledi

Sütlaç Annesini TV de İzledi


Anne Olunca Anladım programı Kanal1  in konuğuyduk Dr. Hakan Çoker ile. Sevgili Hülya Yıldırım, bilinçli bir anne olarak kendini bu konulara adamış. Devamını oku...

More:

DOĞAL YAŞAM

Bebekli Piknik, Dere Çiftliği' nde Melekler

Bebekli Piknik, Dere Çiftliği' nde Melekler


Az kişiydik, öz kişiydik, Dere Çiftliğindeydik, bebeklerleydik, biraz üşüdük, fazlaca da terledik, gezdik, dereye düştük, bol bol yedik, içtik, uyuduk, uzandık, sohbet ettik, çilek topladık yedik, bal...

Devamını oku...
More:

JALE ÖZEN KİMDİR?

Kişisel Bilgiler:
Doğum: 1968-Kayseri
Uyruk: T.C.
Eğitim: 1993-1990 Marmara Üni. Güzel Sanatlar Fak. Tekstil Anasanat dalı-Giyim Bölümü
1989-1985 Ege Üni.Tekstil Müh. Fak. Tekstil Teknolojisi
1985-1982 İzmir Karataş Lisesi –Matematik Bölümü

CEP:0 537 327 00 06

Jaleozen68@gmail.com

Devamı...