SİTE: Ana Sayfa Doğal Sağlık Alternatif Tıp - H. Oğuzhan Söylemez İmmün Sistem Aktivatörleri
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Arama

Hamileler Kulübü

İmmün Sistem Aktivatörleri

Savunma sistemimizi aktife eden her gıda iyimidir ? ( probiyotikler)

Peki bu gıdalar her kişide eşit derecede iyi midir, yoksa zararı da olabilir mi ?

Bunu ispatlayabilecek uzun süreli araştırma sonuçları yoktur. Şunu yerseniz hepinize çok iyi gelir, savunma sisteminiz güçlenir diye bir iddia ortaya atamayız.

Peki savunma sistemini sürekli uyaran bu gıdalar her bedende iyi sonuçlar veriyor mu? Savunma sistemimizin sürekli alarm durumunda durması iyi midir?



Örneğin alerjiler de savunma sisteminin aşırı uyarılmasında oluşan bir durumdur. Peki her zaman her kişide iyi midir, sağlıklı mıdır? Şeker hastalığının tip 1 denen türü de otoimmun sistemin hatalı çalışmasından kaynaklanır. Romatizmada da öyle. Romatizmada savunma sistemi eklemlere saldırır ve hasar verir.

Peki soru şu ; Savunma sistemimizi sürekli uyaran bazı gıdalar aldığımızda bu alarm durumu uzun vadede sistemin kendi kendine de saldırmasını ve hatalı çalışmasına yol açabilir mi ?

Cevap ; bilinmiyor, yeterli araştırma yok. O halde neden süper sağlıklı bir şeymiş gibi gösteriliyor. ( American Journal of Clinical Nutrition 1997)

Tüket ve sağlıklı ol... Özellikle düzenli tüketim olması gerektiği vurgulanıyor dikkat ederseniz !! Sürekli ve düzenli alarm durumu bünyeyi strese sokar ve yorar. Bu durumu sağlayan mikrop ve bakterilerin (Trichothecene, Chlordan, Malathion) ufak dozlarda bünyeye verilmesinin uzun vadede savunma sistemini yorması ve alt üst edebileceği düşünülmüyor mu acaba? Üreticiler, üretimi destekleyen birkaç tane kısa vadeli araştırma sonucu hazırlayarak iddianızı destekleyebilir. Bu zor bir şey değildir. Buna dayanarak ta gerekli izinleri alıp üretime geçebilirsiniz. Savunma sisteminde rol alan bazı hücrelerin bu gıdalara olumlu tepki göstermesi yeterli gelebiliyor. Ancak insanın savunma sistemi çok komplekstir. Birkaç hücrenin o anki tepkisine göre uzun vadeli ve her insanı kapsayan bir sonuç çıkarmak yanlış olur.

Ayrıca her zamanki gibi kanunun yoruma dayalı olmasından faydalanarak şöyle ifadeler kullanılabilir ; "savunma sistemini destekleyici, bünyeyi güçlendirmede yardımcı, savunma sistemini dengeleyici " gibi. Şunu da unutmamak gerekir, Savunma sistemi bir çok bölümden oluşur. Bir sistem aşıldığı zaman ve hasar oluşursa daha güçlü bir sistem devreye girer. Sonuçta iyileşme oluncaya yada savaş kaybedilinceye kadar. Savaş kazanılırsa kişi kendini iyi hisseder, bünye güçlü gözükür.
Bünyede birçok salgı dolaşır ve en yüksek alarm durumu olur. Sonuç aldatıcıdır. Ancak iyileşme olarakta yorumlanabilir !! Ancak sistem yara almıştır. Bu durum suni olarak sürekli ve düzenli olarak oluşturulduğu zaman ne olacağını bilen kimse yoktur.

Bu ürünleri genelde savunma sistemi zayıf kişiler tükettiği de bir geçektir. Savunma sistemi zayıf kişilerin bağırsaklarından yabancı organizmaların kana ve iç organlara bulaşabileceğinin de bir gerçek olduğunu biliyor muydunuz ? Özellikle (üretici açıklamalarına göre) bu yabancı bakterilerin salgı bezlerine yapışabileceğini biliyormuydunuz. Bu demek oluyor ki , eğer önleyemezseniz, tüm vücudunuzu ( iç organlarınızı ve akciğerlerinizi) sarabilecek bir enfeksiyon ile karşıkarşıyasınız. (Alman süt ürünleri Gazetesi 1997 )

Probiyotikler İmmun aktivatörleridir ve bizi korumazlar . Sadece bizim savunma sistemimizi alarm durumuna sokup bizim kendimizi belli bir süre daha güçlü savunmamızı sağlarlar. Ama aynı etkiyi meditasyonla bile sağlayabilirsiniz. Yine sağlığından endişeli hale getirilen toplum mucize ürünmüş gibi bu ürünleri almaya başlar.

Sonuç milyarlarca dolar kazanç sağlatan sahte düşünce ;

• Probiyotikler sindirim sistemini düzenler ve yardımcı olurlar.

Fizyoterapist Oğuzhan Söylemez