SİTE: Ana Sayfa
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Arama

Hamileler Kulübü

DVD den Pilates Yapılır mı?

Genel olarak uzman kontrolü olmadan pilates egzersizleri yapmak, yapan kişinin önceki tecrübeleri ve beden kullanımına dair kontrolüne bağlıdır. Hayatında daha önce değil pilates, spor yapmamış birinin, televizyon karşısında veya dvd, vcd eşliğinde pilates yapması doğru değildir. Çünkü, bedenini kontrol edebilmesi mümkün olmadığından ve bir uzman da onu onaylayıp veya düzeltemeyeceğinden yaptıkları da yanlış ise o yanlış üzerine inşa olarak gidecek ve istenmeyen sakatlıklar olabilecektir.

Hamilelik ise özel bir dönemdir. Bu dönemde  doğru yapılan hareketler, hem hamileliğin sağlıklı geçmesi, hem de doğum için ve doğum sonrası için de büyük önem taşır.

Psikolojik etkileri ise apayrı bir yazı konusu olacak kadar fazla ve olumlu olup, anne karnındaki bebeğin gelişimi üzerindeki etkileri de inkar edilemez bir gerçek olarak artık bilinmektedir.

Bu dönemde mutlak yapılması gereken hareketler, hamileliğin kadının anatomisi üzerindeki etkileri dengelemek için ayrı bir değer taşır.

Bu hareketlerin bilinçli uzmanlarca belirlenmesi ve gösterilmesi gerekir. Kimi hareketlerde uzmanın gözlemi şarttır. Kimi hareketler ise günlük hayat akışı içinde yapılabilirliği olan ama bilinçli olarak da düzenli yapılması çok faydalı olan hareketlerdir.

Uzun yıllardır, bu konuda bana gelen talepleri ya bireysel cevaplayabildim ya da önerebileceğim bir ürün olmadığı için zararsız tavsiyelerle kişileri yönlendirmeye çalıştım.

Ancak şimdi bu konuda uzmantv ile hazırladığımız eğitim yayınlarım var. Hamileliğin 3 dönemi için de önemli püf noktaları da vurgulayarak ve sizlerin de izleyerek uygulayabileceği egzersizleri hamilelerimiz  için bir sistem halinde dersler haline getirdik.

Bu dersleri satın aldığınız zaman size verilecek şifre ile istediğiniz her zaman girip izleyebiliyor ve istediğiniz yerde durdurup geri alarak, ileri sararak hareketleri tüm ayrıntıları ile kavrama imkanı bulabiliyorsunuz.

JALE DURAL İLE HAMİLELİKTE PİLATES- 0 - 3 AY

JALE DURAL İLE HAMİLELİKTE PİLATES- 3 - 6 AY

JALE DURAL İLE HAMİLELİKTE PİLATES- 6 - 9 AY

Bu konuda aklınıza takılan her konu için bana mail gönderebilir, takıldığınız yerleri de sorabilirsiniz. Mail adreslerim:

Bu e-posta adresini spambotlara karşı korumak için JavaScript desteğini açmalısınız

Bu e-posta adresini spambotlara karşı korumak için JavaScript desteğini açmalısınız

Sevgilerim ve harika bir hamilelik geçirmeniz dileklerimle

JALE DURAL