SİTE: Ana Sayfa
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Arama

Hamileler Kulübü

Bir Doğal Doğum Kursunu Daha Bitirdik...

13-14 Haziran Dr. Hakan Çoker İle Doğal Doğum Kursumuzu BYOTELL' de gerçekleştirdik. Evet... Bir Doğal Doğum Kursu daha bitti. Şöyle geriye dönüp baktığımızda Hakan Çoker ile beraber, bugüne dek "doğal doğum" adına ne kadar çok kurs verdiğimizi düşündük. Aslında çok değil. Sadece, toplumsal negatif hipnozlara rağmen yapıldığından dolayı "çok" diye nitelendiriyorum kurs sayımızı. İnanılmaz bir önyargıyla doğum olayı, acıların bolca içinde olduğu bir durum gibi algılanmakta. Hala insanlar durup dururken çığlık çığlığa ve panik halde doğuma zor yetişeceklerini ve dayanılmaz sancılarla doğum yapacaklarını zannediyor. Toplumda yerleşen bu yargıyla da, "ağrının bloke edildiği doğumlar ve sezaryen varken, çağdışı şekilde doğal doğum nasıl yapılır" tarzında bir algılama oturmuş durumda. Oysa...

Doğal Doğum Kursuna gelirken herkes ne ile karşılaşacağını bilmeden geliyor. Tahminler nefes öğrenecekleri, doğumun teknik yönünü görecekleri bir eğitim olacağı yönünde ... O nedenle özellikle baba adaylarının pek çoğu sadece sevgili eşini kırmamak adına geliyor öncelikle. Hani sonradan gitmemesinin sıkıntısı sitemlere yansımasın diye gibi gibi...

Tabii bu sadece babaların bir kısmı için geçerli. İstekle gelen, öğrenmek için can atan ve harika bir doğum koçu olan babalar da yok mu? Var tabii. Örneğimiz çok.

Kurs bitimi özellikle en sevdiğimiz kısım. Öğrenilenler ve farkedilenlerle  kursu bitiren çiftler ve sağlık sektöründen olup da öğrenmek amacıyla gelenler de dahil, taptaze bir bilinçle ayrılıyorlar kurstan. Kafalarda artık çok soru çözümlenmiş, sonucun alternatiflerine hazırlanılmış, rahat duygular ve sorumlu olunan konular bellenmiş şekilde.

Artık doğuma  bakışta saygının sınırını, doğal doğum bilincinin önemini bilecek ve talep edecek kişiler... Ukala değil, bilinçli bilgilerle dolu anne-baba adayları ve sağlık çalışanları.

Doktorlarıyla nasıl ve niçin işbirliği yapmaları gerektiğini bilen ve bunu iletişimle oluşturabilecek  donanıma sahip olarak ayrılıyorlar kurstan. Biz de onları her zaman her şekilde desteklemek üzere haberlerini bekliyoruz heyecanla doğumlarına dek ve doğumlarından sonra. Her başarılı doğum bizim için ayrı bir mutluluk. Önceki eğitimlere katılmış ve henüz doğum yapmamış olanlara da kapımız açık. Tekrar bir çift dikiş bilgi için geliyorlar..

Sezaryen doğumların "başarısızlık" olmadığını, "epidural" in kullanımının yetersizlik olmadığını ama "hangi durumlarda tercih edilebileceğini" öğrenmiş olmanın anne-baba adaylarına kazandırdığı özgüven bambaşka.

Ne acı ki, Doğal Doğum Bilinci dediğimizde bu oluşum hakkında Sezaryene karşı olduğumuza ve sadece doğal doğum dediğimize dair bir kanı var. Oysa ilk günden bunu anlatmaya çalışıyoruz. Sezaryenin gerekli olduğu haller için sezaryen bir mucizedir adeta. Ama ne zaman gerçekten gereklidir diye de bilinçlenmek lazım. Çünkü "doğal" olanın farkını artık tekrar doğamızdaki şifrelerimizden bulup çıkarmak ve farkındalığımızı arttırmak durumundayız.

Hem Dr. Hakan Çoker'e, hem de tüm katılımcı dostlarımıza sonsuz teşekkürler. Katılımcı dostlarımızdan bazıları  Ankara' dan, Antalya' dan kalkıp geldiler bu eğitime. Kimi bir sağlık kurumunu temsilen, kimi kendisi de kadın doğum doktoru olduğu halde doğuma bir de bu yönden bakıp hamile eşine destek vermek için... Önceki eğitimden çift dikiş bilgi için gelen de vardı, doğal doğumla bebeğini kucaklayıp gelen de... Bu renklilik çok anlamlı ve güzel. Umut verici. Onların neşesi ve enerjisiyle dopdolu bir haftaya başlayacağız biz de.

Ve BYOTELL' e de,  her zaman olduğu gibi Sn. Ahmet Seymen' in Hamileler Kulübü' ne verdiği destek sayesinde yine çok nezih ve konforlu bir kursu geride bırakmanın mutluluğuyla tekrar teşekkür ediyorum.

Sevgilerimle

Jale Dural


 

Jale Özen DDB

Doğumda Zamana Saygıya Dair


Doğumun zamanını beklemek ve doğumda da zamana saygı duymak... Süreci yaşamak ve hissetmek

İşte gene harika bir doğum.

Dr.Ahmet Akkoca' dan dinliyoruz:

42+1 haftada aramıza gelen Sofi bebek doğumda zaman...

Devamını oku...

Çevrimiçi Kullanıcılar

Şu anda 28 ziyaretçi çevrimiçi

DDB

  AMACI NEDİR?


Doğal Doğum Bilincinin amacı, toplumu, özellikle de anne ve babaları doğumun doğal olmasının önemi ve tekniği hakkında  bilinçlendirmek, kalıplaşmış ve korkunun beslendiği kalıpları kırmaktır. Toplumları gerçek değerlerini kaybetmemiş bir toplum olarak güçlü kılmanın en önemli yolu, anne bebek arasındaki bağları ve  dolayısıyla da aile bağlarını kuvvetlendirmektir. Bu bağların en güçlü ve en derin olanı hamilelikte ve doğum sırasında anneyle bebek arasında kurulabilir. Sonrasında kazanılabilecek güçlü diğer bağlar da  ailesel ve toplumsal değerler ile ve sevgiyle saygıyla kazanılır.


BEBEĞİM

Sütlaç Annesini TV de İzledi

Sütlaç Annesini TV de İzledi


Anne Olunca Anladım programı Kanal1  in konuğuyduk Dr. Hakan Çoker ile. Sevgili Hülya Yıldırım, bilinçli bir anne olarak kendini bu konulara adamış. Devamını oku...

More:

DOĞAL YAŞAM

Bebekli Piknik, Dere Çiftliği' nde Melekler

Bebekli Piknik, Dere Çiftliği' nde Melekler


Az kişiydik, öz kişiydik, Dere Çiftliğindeydik, bebeklerleydik, biraz üşüdük, fazlaca da terledik, gezdik, dereye düştük, bol bol yedik, içtik, uyuduk, uzandık, sohbet ettik, çilek topladık yedik, bal...

Devamını oku...
More:

JALE ÖZEN KİMDİR?

Kişisel Bilgiler:
Doğum: 1968-Kayseri
Uyruk: T.C.
Eğitim: 1993-1990 Marmara Üni. Güzel Sanatlar Fak. Tekstil Anasanat dalı-Giyim Bölümü
1989-1985 Ege Üni.Tekstil Müh. Fak. Tekstil Teknolojisi
1985-1982 İzmir Karataş Lisesi –Matematik Bölümü

CEP:0 537 327 00 06

Jaleozen68@gmail.com

Devamı...