SİTE: Ana Sayfa
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Arama

Hamileler Kulübü

Türkel Minibaş' ı Kaybettik mi?

TÜRKEL MİNİBAŞ ÇAĞDAŞ TÜRK KADINIProf. Dr. Türkel Minibaş, sevgili eşim Alican' ın biricik Türkel ablası, gurur duyulan, akıllı, başarılı bir aile dostu... Ben sadece Türkel abla olarak biliyorum elbette. Eşim ise doğduğundan beri... En özel aile anılarında Türkel ablanın yeri eşim için oldukça farklı. Ailenin başarılarıyla göz dolduran çalışkan genç hanımı. Anlatılanların bende ilk uyandırdığı intiba, hayata gelişindeki misyonunu bilen bir özgüvenle adım atan kişilikte olduğu... Hastalığının bu denli ilerledikten sonra öğrenilmesi ve öğrenildiği anda da midesinin tamamının alınmasının gerekliliği, aslında onun ne kadar sorumluluk sahibi olduğunun da kanıtı... ve kendi ihtiyaclarından önce hep sorumluluk edindiği işlerinin peşinden koşmasının tabii. Çünkü hep şikayetleri olduğu anda bile, işlerine verdiği değer nedeniyle "yarın" a ertelenen doktor muayeneleri olmuş olmalı...

Çünkü onun "iş" diye bellediği herşey, daha çok daha çok ve daha çok para kazanmanın uğrunda yapılan çalışmalar değil, onun "iş" diye edindiği herşey, öğretmek için daha çok öğrenmek üzerine, daha çok kadının elinden tutabilmek üzerine, daha çağdaş bir yaşam üzerine, daha eğitimli bir nesil üzerine, daha fazla bilgi akıtabilmek üzerine, daha çok yararlı olabilmek üzerine inşa edilmiş bir kavram . O yüzden de sağlığını bunca zaman bu aşamalara gelene dek ihmal edişinde bile asaleti sezilebiliyor.

 Hiç öğrenmekten, gelişmekten, yardım etmekten, sorumluluklar almaktan kaçınmamış ve öğretmek için öğrenmeye devam etmiş, Türk kadını için özveriyle çalışmış akademik bir insan.

 Öğrencileri  arasından eminim, ülkemiz için gurur duyabileceğimiz nice devlet adamı, nice başarılı ve çalışkan Atatürk gençleri yetişecek geleceğe.

 Türkel ablayı kaybetmediğimize inanıyorum ben... O sadece, varoluşunun basamaklaında bir  kademe atladı. Çünkü  varoluşunun anlamını bildiği için vaktini öğrenmeye ve öğretmeye, yararlı olmaya adamış bir değerdi.. Öğrettikleri, paylaştıkları, yaptıkları ile dokunabildiği başka hayatlarda ebediyyen varolmaya devam edecek bir insan... Ne mutlu onu sevenlere, onun sevdiklerine, ailesine...

 Ailesine, sevenlerine Allah'tan sabır ve başsağlığı diliyorum. Ve Türkel ablamıza da cennetinde ebediyete dek yer vermesini ....

Bakın  öğrencileri onun  için neler  demiş:

http://ntvmsnbc.com/news/474610.asp

İşte bazı öğrencilerin yazdıkları...

Meryem Özselanik - İstanbul
Sevgili Türkel hocam, ruhunuz şad olsun, üniversitede yeni doçent olmuştunuz derslerimizde bize tam destektiniz. Birçoğumuzu staja başlatıp hayata hazırlamıştınız. Sizinle gurur duyuyoruz.

Aynur Keskintürk - İstanbul
Çok ama çok üzgünüm Türkel hocanın eski bir öğrencisi olarak ve eski bir Cumhuriyet çalışanı olarak. Bu ülke için çok büyük bir kayıp.

Hasan Özleyiş Gökyer - İstanbul
Merhumeye Allah’tan rahmet, mekanı cennet olsun, kederli ailesine başsağlığı dilerim. Sevgili hocamın 1982- 1987 yılları arasında açık öğretim fakültesinde öğrencisi idim. Çok yakın olarak tanıdım, çok değerli bir insanı yitirdik. ATATÜRKÇÜ kadınların en sert yandaşı, tekrar tekrar mekanın cennet olsun ruhun şad olsun.

Banu Aydın Dündar - İstanbul
Türkel hanım benim için öncelikle İktisat fakültesinde öğrenci olduğum yıllarda derslerini kaçırmamak için gayret gösterdiğim kıymetli bir hocam idi. Ancak diğer yandan da, güçlü duruşu, tarzı ve dünya görüşü ile, bireyden başlayarak ülkeleri de kalkındırabilmeye kendini adamış bir akademisyen hanımefendi idi, eminim benim gibi pek çok bayan öğrencisi için de, okul yıllarının idolü olmuştur. Çok erken bir kayıp, nur içinde uyusun, tüm sevdiklerinin başı sağolsun. Banu Aydın Dündar (1994 İktisat Fak. İktisat Bl. mezunu)

Seden Can - İstanbul
Cumhuriyet kadını, gerçek bir aydın ve çok iyi bir ekonomist. Özellikle biz hemcinsi öğrencileri için yeri çok daha başka. İktisat bölümü 3. sınıf ver derste ekonomik kriz tartışılıyor. Bir arkadaşımız “Hocam krizler de eskisi gibi olmuyor” dedi, kendisi değerlendirme kriterlerini sordu ve “Sanki eskisi kadar dünyayı sarmıyor” diye bir cevap gelince “Sen sevgiline daha sıkı sarılıyorsun diye, bu onu daha mı çok sevdiğin anlamına geliyor” dedi. Her dersi ayrı bir keyif, ayrı bir bilgiydi. Çok üzgünüm, başımız sağolsun.

Ayşegül - İstanbul
İstanbul Üni.nin çeşitli odalarında ülkemiz hakkında, dünyanın ekonomik sistemi hakkında ve de kadın olarak bu sistemde ayakta durmak hakkında o kadar çok şey öğrendik ki sizden. Hiç bir dersinizi kacırmadım. Sizin öğrenciniz olmaktan dolayı gurur duyuyorum. Bugün iş hayatımda ilerlerken hep sizin sözlerinizi aklımda tutuyorum. Ruhunuz şad olsun.

Deniz - İstanbul
Bir cumhuriyet aşığı, aydın, genç bir bilimkadınını daha uğurluyoruz, acımız tarifsiz. Hocam size çok ihtiyacımız varken gittiniz. Başımız sağolsun... Yetiştirdiğiniz öğrenciler sizin evlatlarınızdı, şimdi sıra onlarda... Gözünüz arkada kalmasın...

Afethi - Adana
Ögrencilik hayatımda tanıdığım en kişilikli en mütevazı, en insancıl hocasınız. Sizin yeriniz her zaman kalbimizdir rahat uyuyun hocam...

Hülya Güven - İstanbul
Üzgünüm, çünkü aydın gözlü, zeki, öğrencilerine ışık veren, hayatı kıskandıracak kadar büyük bir yüreği olan, güçlü kadın, Prof.Türkel MİNİBAŞ”ı kaybettik.

Merve Bolat - İstanbul
Çok değerli hocalarımdan biriydi. Hepimizin başı sağolsun...

Banu T - İstanbul
İstanbul Üniversitesi’nin ve iktisat ilminin gelmiş geçmiş en iyi hocalarından biriydi. Onun mükemmel derslerine katılabildiğim için kendimi şanslı sayıyorum. Sevenleri cok üzülecekler.

 

.mobilStyle{ font-family:Verdana; font-size:11px; font-weight:bold; color:#336699; text-decoration:none;} .mobilStyle:hover{ color:#336699; text-decoration:underline; }